woensdag 9 februari 2011

MASKERTJE MAKEN!

                                                        Haaai! (L)


En dan is het alweer woensdag, mijn dag om een stukje te schrijven! Vandaag een stukje over zelf gezichtmaskertjes maken (: Ik kwam op het idee door het stukje van miss Sunday. Zelf maskertjes maken past ook prima in een luiezondag. (Je moet dan wel iets minder lui zijn, hihi.)  Het is ook goedkoper dan een kant en klaar maskertje uit de winkel, en het is ook leuk om te doen! Met een maskertje kun je heerlijk ontspannen. Voor alle huidtypes;

 

Perzik masker voor de Normale huid
Benodigdheden: 1 middelgrote perzik, 1 eetlepel honing en havermeel.
Bereiding: Kook de perzik zodra het zacht genoeg is pureer het dan met je vork. Meng dan de honing en havermeel toe zodat het een stevig, glad en dik goedje wordt. Doe het dan voor 10 minuten op gezicht en was het dan met gekoelde water af.

Banana masker voor een Vette huid.

Benodigdheden: 1 banaan, het liefst een rijpe, 1 theelepel honing, een sinaasappel of limoen.
Bereiding: Mix de banaan en de honing samen, breng wat druppels van de sinaasappel of limoen eraan toe. Breng het voor 15 minuten toe aan je gezicht. Reinig je gezicht voor het aanbrengen goed.

Wortel masker voor een Onzuivere huid.

Benodigdheden: 2 tot 3 grote wortels, 2 en half eetlepels honing.
Bereiding: Kook de wortels en als ze gaar zijn dan pureer je ze. Mix het met de honing en als het op jouw temperatuur is doe het dan voor 15 minuten op je gezicht. Was het later met koud water eraf


Advocadomasker voor een Droge huid

Benodigdheden: Een halve avocado en half klein kopje honing.
Bereiding: Een klassiek recept voor een droge huid. Pureer de avocado in een schaal en roer er dan de honing doorheen. Smeer het dan over je gezicht en laat het 10 minuten zitten. Reinig je gezicht later met een gekoelde washandje.


Honing-Yohurt masker voor Alle huidtypes

Benodigdheden: 1 theelepel honing ( eventjes een minuutje in de magnetron voor harde honingsoorten) en 1 theelepel yoghurt (geen dieet of light maar gewone yoghurt).
Bereiding: Mix de twee ingrediënten samen en smeer het dan royaal over je gezicht. Laat het dan voor 15 minuten op je gezicht. Was daarna je gezicht met een gestoomde washandje. Droge huid? Doe dan 2 theelepels honing in plaats van 1. Vette huid? Doe dan enkele druppels limoensap erbij.


Yoghurt-masker voor de gevoelige of verbrande huid
Benodigdheden: 1 kopje koude yoghurt, een halve kopje havermout.
Bereiding: Doe de ingrediënten bij elkaar en mix het. Smeer het op je gezicht en laat het 15 minuten intrekken. Was het af met een gestoomde washandje (verwarmd in de magnetron). Je kan ook voor de verandering het havermout vervangen door eieren (zonder de eigeel).


Je ziet dat het heel eenvoudig is om zelf een maskertje te maken, dus misschien leuk om een keer te proberen? (: Met gooische vrouwen erbij komt het helemaal goed.  
kusssssies xxxxx 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten